Derbydags

På lördag är det dags för årets första derby i Division 1 Södra då Lörby kommer till Hästö IP. KFF och Lörby har inte mötts i seriesammanhang sen 2016 men nu på lördag kl 14:00 är det dags igen. Frida Fries som även detta år är lagkapten berättar lite inför matchen.

Hur är läget både för dig och laget inför lördagens derby?
Läget känns bra både för mig och laget. Skönt och roligt att vara igång på riktigt! Vi är en delvis ny och spännande trupp. Flera unga spelare med speed under fötterna som tar för sig mer och mer. Kul!

Ni har fått en bra start med en oavgjord match och en seger, vad tar ni med er till lördag från föregående matcher?
Ja vi är nöjda med starten. Alltid gott att få in lite poäng i starten. Vi ska ta med oss känslan av att vårt spel står sig bra i division 1 och att vi kan vinna trots att vi inte riktigt får matchen dit vi vill. En styrka som ger trygghet.

Vilket är ditt bästa derbyminne?
Oj då… Har ju ändå blivit en del derbymatcher genom åren. Men matcherna mellan Nby och KFF är ju ändå speciella. Jag har ju upplevt minnesvärda matcher både i den gula och i den svarta tröjan, men nära i minnet ligger ändå när när vi slog Nby hemma senast i div 2. Detta firades av skönsång i duschen, Sofie Persson och jag bjöd gladeligen på ett nummer med ”En jävel på kärlek”!

Varför ska publiken komma och titta på lördag?
Förhoppningsvis ska vi lyckas bjuda publiken på en spännande och bra match. Vi ska göra det vi kan för att få igång vårt spel, rulla lite boll och peta in några mål. Låter som en optimal lördag i mina öron! Kom och heja!

Leave a Reply

Translate »