SJÖSTADEN DF – ett samarbete mellan Karlskrona FF och Nättraby GoIF

Sjöstaden DF blir det namn som Karlskrona FF och Nättraby GoIF kommer att använda för sitt samarbete inom damfotboll på seniorsidan. – Vi har valt namnet för att det på ett fint sätt knyter an till vårt geografiska läge och marina arv, samtidigt som det är något nytt. DF står för damfotboll och då det är ett samarbete och inte en egen förening har valt denna beteckning, säger Mikael Kihlbert som är ordförande i Nättraby GoIF.

En ny logga och ett nytt matchställ har också tagits fram och tanken var att detta skulle ha använts i samband med den ursprungligen planerade seriepremiären i den gångna påskhelgen. Nu blev det inte så och seriepremiären för Div 1 och 2 Dam ser nu ut att starta i mitten/slutet av juni om inte läget med Coronaviruset förvärras. – Istället för att vänta har vi därför valt att gått ut med detta nu då vi tycker att vi behöver lite positiv injektion i dessa tider. Vår nya logga med den orange stjärnan signalerar framåtanda och ett mål att sträva mot. Något som vi tycker passar bra in på denna satsning, berättar Bibbi Svensson, ordförande i Karlskrona FF.

Samarbetets färger kommer att vara marinblått och orange och tanken är att spela både i Div 1 Dam Södra Götaland och i Div 2 Dam Sydöstra Götaland i det nya matchstället med den nya loggan. I respektive tabell kommer lagen dock representera moderföreningarna Nättraby GoIF respektive Karlskrona FF.

Leave a Reply

Translate »