Sportduellen Karlskrona


Coronapandemin har lamslagit vårt samhälle och därmed även i princip all liveidrott. Det är många som saknar pulsen på idrottsplatsen, i idrottshallen eller i arenan. Ingen kan ge publiken just den känslan, men fem klubbar i Karlskrona vill ändå erbjuda publiken tävlingsnerv och spänning.

Lösningen heter ”Sportduellen Karlskrona” och är en samverkanssatsning mellan FK Karlskrona, HIF Karlskrona, Karlskrona HK, Sjöstaden DF och FBC Karlskrona. Sportduellen kommer att spelas in under första veckan i maj och sändas via SportOn.se fredagen den 15 maj.
– Publiken i Karlskrona behöver bjudas på härlig tävling i dessa tider. Vi tror och hoppas att Sportduellen kommer att ersätta lite av det suget som finns ute på stan, säger initiativtagaren Jens Harrysson.

Sportduellen är en tävling som kan liknas vid det välkända ”Mästarnas Mästare” med en twist. I Sportduellen ska bästa lag koras och det görs genom en serie tävlingar med efterföljande final.
– Våra tävlingar är inspirerade av Mästarnas Mästare och några av dem har vi sett i SVT-succén. I huvudsak kan man säga att det handlar om tävlingar där ingen idrott eller något kön har en fördel. Det ska bli väldigt spännande att se hur de olika idrotterna står sig, säger tävlingsledaren Linda Eriksson.

En arbetsgrupp med representanter från föreningarna, SportOn Blekinge och produktionsbolaget Nordic Frames har på kort tid arbetat fram ett koncept som sticker ut. Tillsammans med uppbackning av Karlskrona kommun och sponsorer blir det nu möjligt.
– Det råder ett stort sug efter både idrott och det engagemanget som idrotten skapar, det märks inte minst i vår arbetsgrupp, där vi från idé till slutprodukt endast haft två veckor, säger Bibbi Svensson, Sjöstaden DF.

Upplägget är enkelt för den som vill se Sportduellen. Man köper sin biljett och får sedan tillgång till programmet som sänds via SportOn.se. Alla intäkter tillfaller föreningarna och fördelas solidariskt. Flera olika biljettkategorier finns tillgängliga och det går att betala med kort eller via Swish och hanteras av Sportsground.
– Vi har fått uppbackning från egentligen alla tilltänkta partners, både lokala företag och nationella partners. Och inte minst Karlskrona kommun. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Elina Gustafsson tror på idén och har gjort ett bra jobb för vår sak, det känns väldigt bra, säger Tobias Karlsson, HIF Karlskrona.

Fem deltagande föreningar med totalt sex lag;
FK Karlskrona – herrar.
Sjöstaden DF – damer.
HIF Karlskrona – herrar.
FBC Karlskrona – damer.
Karlskrona HK – damer.
Karlskrona HK – herrar.

– För oss i FBC Karlskrona var det givet att ställa upp. Våra tjejer är tävlingsmänniskor ut i fingerspetsarna och kommer göra allt de kan för att ta hem bucklan, säger Jens Norrman från FBC Karlskrona.

Bucklan är en vandringspokal och tanken är att detta är starten på något. Ur krissituationer föds kreativa idéer och möjligheter skapas. Sportduellen Karlskrona är ett bevis på det och förhoppningen är att det blir en återkommande tävling. Kontakt: Jens Harrysson, 070-143 21 00

Leave a Reply

Translate »